Tyresö Medeltidsdagar 2016

Tre gycklare bluddrar in i Tyresö i en amerikansk skåpbil packad till bredden. Sommarens turné har äntligen börjat! Vi knakar ur lederna och reser det tält som under några dagar kommer att bli vår loge och sovplats. Det kanske står på en ny plats, men från insidan ser det ut som det brukar.

Man behöver inte promenera speciellt långt runt området innan man slås av hur vacker miljön är vid slottet. Blommande fruktträd och stora ekar, allt genomskuret av ett stilla vattendrag.

I dagarna två fortlöper sedan våra föreställningar. Vi har smygpremiär på några helt nya trick och nummer på ämnet TORTYR! (Jag vidhåller att frityr hade varit godare och inte alls gjort lika ont)

Föreställningarna tas emot väl av vår kära publik och det gör även vår inlånade gycklarskola, där besökare får lära sig hantera olika typer av gycklarutrustning som boll eller käglor.

Då vi sedan har en dags glapp i turnén stannar vi kvar efter alla farväl och ser på när alla andra packar ihop sina saker. Vi tar en extra natt i tältet och laddar batterierna för kommande anhalter.

Det är en trio som vaknar allena på slottsmarkerna, river tältet och tar farväl av Tyresö Medeltidsdagar för den här gången. Det är alltid härligt att se en ny marknad och Tyresö är inget undantag! Hoppas vi ses snart igen!