Nydaladagarna 2016

Nydaladagarna
Vi anländer från Tyresö med rejält med fart under fötterna och energin på topp! Nu är det dags att bygga tältet för årets uppställning av Nydaladagarna!

Detta är mitt andra besök på detta arrangemanget, men Jakkins första, så jag passar på att få en andra omgång av föreläsningar över hans axel. Dessutom behöver man ju faktiskt vara två för att slinga en snodd, så jag offrar mig på att hjälpa till (det är ju trots allt rätt skoj). Jag passar även på att smida ett nytt trollkors, då jag tycker att det fattas ett i min nya hatt!

Vi får den stora äran att runda av dagarna med en avslutningsshow, vilket är just lika kul som det brukar. Det som skiljer sig från ”vanliga” shower är att det är lite svårare att hitta vuxna människor till frivilliga, då det nästan bara är barn i publiken. Då måste lärarna ställa upp, till barnens stora förtjusning!

Kvällarna spenderar vi med att gå igenom showen… på engelska! Därtill studeras väl valda tyska glosor, då vi inom kort skall framföra hela spektaklet i Gutesloh på Anno 1280.

Sista dagen med gänget packas således alla saker in i skuffen och hastiga farväl tages av Nydaladagarna och Värnamo, med förhoppning om återseende, sen bär det av mot sydligare breddgrader.