Söderköpings Gästabud anno 2014

Fredagen gryr, Jakkin är redan på plats och Toby är hemma i sitt torp strax utanför Norrköping. Bilen tankas, packas med de sista prylarna och resmat inköps. One Man Road Trip is on! Resan går utan strapatser och jag, samt en på vägen upphämtad Toby, anländer vid lunch.

För en gångs skull har vi så gott om tid innan vår första föreställning att vi kan ta ett varv på marknaden och gå runt och bara ta in medeltiden. Tur är väl det, för Söderköpings gästabud har ett väldigt fint utbud på marknadsområdet!

Med lättade plånböcker och mättade magar var det dags att göra Söderköpingspremiär för hoppapulten, vilket även innebar gatstenspremiär. Med största möjliga förutseende hade vi gjort modifikationer på tingesten, så showerna gick hur fint som helst!

Hela helgen bjöd på roliga shower. Nytt för i år var att vi, istället för att stå vid vår gamla plats vid kanalhamnen, gjorde Söderköpingsturné och spelade på massor av olika platser! Allt mellan stora shower vid Brunnsparken, långsmala shower vid Skönbergagatan och en pytteliten och väldigt mysig show på Skvallertorget.

Jag har insett att jag skriver att jag ser fram emot alla marknader, vilket faktiskt är sant, för alla marknader har något speciellt. Söderköping är den perfekta avrundningen på gycklarsommaren. Det är inte för intet som vi kallar Söderköpings Gästabud för ”Sista natten med gänget”, för det är så det känns. Man träffar alla andra gycklare och musiker, diskuterar hur sommaren har varit, varvar ner, berättar gamla och nya skrönor, smider planer för framtiden och alla önskar nog lite att stunden inte ska ta slut.

Så när jag skriver att jag ser fram emot att komma tillbaka så är det även i detta fallet helt riktigt. Jag ser fram emot en ny gycklarsäsong, en ny turné, nya skratt och skrönor, och en minst lika bra avslutning som den här sommaren fick!

//Anton