Pest och Kolera bland bärsärkar, vackra kvinnor och galna barn!

Vi överlevde! Det är inte klokt vad Vikingamarknaden i Ale imponerade på oss!

 

I år var första gången vi var där officiellt. Andra år så har vi bara smugit runt för att undvika att bli upptäckta, men den här gången behövde vi inte ens gömma oss!

På fredagen anlände vi utan större svårigheter och blev glatt överraskande över hur många deltagande det var på marknaden. Över 400 vikingar var det någon som sa. Vi tänkte skicka vår prao Jimmy ”Koma” att räkna dem, men han blev förvirrad och somnade i någons knä.

Detta året bjöd på väldigt kyliga nätter och när vi vaknade på lördag morgon så fanns det is i vattenskålen. Inte för att vikingarna inte upplevde kyla, men vi är ju irriterande nog bara gycklare och fick därför gnugga oss mot så många pälsbeklädda bärsärkar vi kunde hitta för att få upp lite friktionsvärme. Så det var tur att de var så många!

Snabbt uppvärmda kastade vi oss runt på marknaden som var imponerande! Väldigt mixade bord, fina hantverk och spännande vapen, goda saker att äta och sådant där. Vi hade emellertid inte uppträtt ännu och var därför helt panka efter vår långa vandring. Vi njöt av solen och alla fantastiska människor som började strömma in efter klockan 10 och sen hände det grejer. Jakkin blev utmanad på Glimabrottning av alla. Och vann. Troligtvis så fuskade han på något sätt.

Jakkin lär ut gravitationens lagar
Man måste ha ett krigaransikte när man slåss. Det är viktigt har någon sagt

Anton satt mest och gjorde upp en strategi för att slösa bort alla de pengar vi skulle tjäna på kvällens eldshow och skapade listor, diagram och flödesscheman över detta. hmm.. man skulle behöva en sprängskiss av Anton för att se allt som rör sig där inne. Det hade varit en spännande upptäckt och något för den kommande vetenskapen att bita i.

Hur som helst… Jimmy, gick runt med ögon som tefat och försökte se allt samtidigt utan att missa en enda vacker dam med blicken. På ett sådant här ställe är det, sagt utan att tveka, omöjligt! Alla är så sjukt snygga! Och därför borde de passa Gycklargruppen Pest och Kolera som kan matcha vem som helst i sjukhet vilken tid på dygnet som helst!

Dagen förflöt och kvällen kom, med gillet som det stora målet! Efter lite kaos där vi upptäckte att våra saker har avslutat bekantskap med oss och tvingade oss att springa, bära och dra så stod vi på plats för eldshowen på utsagd tid. Dessvärre med solen lysande skarpt i ögonen på oss. Hur som helst så skall publiken roas och vi tände upp vår show.

Eldkub - Jakkin Wiss
Som enda eldkubjonglören i Sverige funderar Jakkin ibland på varför det är på det sättet. Sen tänder han kuben, går nära den och kommer ihåg att det är för att han är dum i huvudet. Hett!
Någonstans bestämde vi att vi minsann skall köra fullkontakt med eldsvärd. Och så blev det. Kalla oss dumma! Kalla oss modiga! Kalla oss stekta!

Så var dagen till ändå och vi sjönk ned bland lägereldarna som tog oss genom natten.

På söndagen var det dags för gycklarshow! Vi slet drog och förberedde och hade en jätehärlig show med en massa underbar publik! I alla fall efter att vi väckt Jimmy ”Koma” som gjorde sin första show med oss. Jag vet inte riktigt vart vi hittade honom. Helt plötsligt så var han bara med och bar saker. Sådant uppmuntras så han får praoa ett tag till!

Vår praktikant Jimmy visar upp sann gycklar-arbetsmoral genom att sova på arbetstid!
Anton är en stor beundrare av sankmark och mjukt underlag för det här tricket! *Det skapar spänning!* säger han. Det skapar död säger vi!

Till sist var Ale vikingamarknad slut för den här gången och vi vandrar vidare till nästa ställe! Ta hand om er så ses vi där ute på vägarna!

Och ät era grönsaker!

/Gycklargruppen Pest & Kolera