Söderköpings Gästabud 2015

Vi är alla på plats för att påbörja hela marknaden en dag i förväg, min kära gycklarbroder Jakkin är ju med i det som kommer att gå av stapeln som Jubileumsföreställningen!

Men… då de endast nyttjade en av tre gycklare, så är ju vi andra två lediga, och får därigenom chansen att faktiskt SE en föreställning i Söderköping! Kul att se alla bekanta artister i en annan tappning!

Fredagen går utan strapatser, och även lördagen, till vi inser att Jakkin måste klona sig själv för att vara på två ställen samtidigt. Inga problem, säger jag och pToby: Du drar till jubiléumsshowen, vi löser gatushowen!

Sagt och gj… hur gör vi nu då? Ett snabbt taktiksnack och ett tekniskt rep, sen är det bara att testa. Vi tänkte att det ändå inte skulle vara så stor publik och att det således skulle vara ganska prestigelöst. Icke sa nicke! Som av en märklig slump promenerar halva staden förbi lagom till att vi börjar lägga ut grejer, vi har fyllt ut hela gränden med publik innan vi ens börjat och vi känner lite till mans att det ju inte hade gjort något om showen skulle råka bli bra också.

Jag kan i efterhand inte riktigt redogöra för vad vi gjorde, en förvirring som kanske förstärks av ett salladshuvud i skallen, men både gycklare och publiken hade fantastisk kul ihop! Om jag bara kunde komma ihåg skämtet som knäckte pToby…

Hursomhelst var det underbart att vara tillbaks i Söderköping även detta år! Kul att få uppleva 10års-jubiléet, låt det bli minst 10 år till!

//Anton