Söderköpings Gästabud 2017

Åter till Söderköpings Gästabud!
Tre revanschsugna gycklare rullar mot Söderköping, där det visar sig att vi har gått och blivit omslagspojkar! Eller, alltså, jag och Jakkin är på affischen. Toby är svartsjuk och surar i ett hörn, tills vi lurar fram honom med vänliga ord och lite choklad.

Jakkin har möblerat sin bil till en sjurums-lägenhet med bubbelpool och bowlingbana, och avböjer således att sova i källarrummet med sina snarkande kollegor. Mer plats åt oss, vi skottar in våra prylar och bor som kungar!

Showerna går bra i dagarna två och inför lördagens kvällsgig på Å-Caféet har vi ett tre timmar långt hål i programmet, där jag ska passa på att gå till rummet, torka kläderna och vila en smula. Men det blev det ingenting med!

För väl tillbaks i rummet reagerar jag på att det låter lite märkligt när man går på vissa delar av golvet. Lite som att det är… blött? Under dagen har det läckt vatten ut under plastmattan som täcker golvet, och det har börjat sippra upp i ena hörnet. Jag och Toby samlar alla saker i andra ändan av rummet och ringer kontaktnumret, samtidigt som vi beskådar hur rännilarna av, tacksamt nog luktfritt, vatten sakta kryper över golvet mot våra saker.

Det är här som Söderköpings Gästabud briljerar! Att ett dylikt arrangemang aldrig fungerar utan involverade volontärer blir väldigt tydligt. Vi får på kort varsel tillgång till nytt boende, varma duschar, bilskjuts med alla miljarder väskor och prylar! Att såna kriser uppstår under ett arrangemang är bara något att vänta sig, men att lösa dem med sån bravur är föredömligt! En extra eloge går till Fixar-Christer, som var en klippa!

Hela marknaden avslutas med ett rejält tillslag hos Korps. För, hör och häpna, vi ska sy helt nya kläder! Först ska vi bara klippa en smula, klippa fel, ha en mindre kris, klippa snett, räkna ut vilket det nu var som är höger, ändra oss, skaffa mer tyg, klippa fel…