Gycklarskvaller

2011 var en spännande tid för Pest & Kolera. Jag och Anton drog ut på vägarna på vinst och förlust för att bygga upp något nytt, samt kanske, för min del i alla fall, hitta något jag förlorat.

 

Vi gjorde det bra. Överallt vi åkte så syntes och hördes vi ordentligt vilket senare märktes på våra bokningar 2012 och på reaktionerna vi fick.

Sen hittade jag Toby igen.

Jag var då i Norrköping för att träna in några nya akter i Duoakrobatik med Elin König Andersson på Norrköping Cirkus och Varieté.

Just den dagen jag kom så var det ett gäng musikalartister i cirkuslokalen och repade, och ibland dem såg jag en mycket gammal vän som jag inte sett på 10 år.

Toby Johansson och jag hade jobbat tillsammans i V.Bea Joculatores som var en av de största gycklargrupperna på sin tid.

Han hade halkat in i musikalen för att söka lite spänning och vips så var jag , efter en liten audition, med i densamma.

Jag och Anton tränade med Elin i cirkuslokalen medans Toby och jag jobbade på musikalen. Jag och Toby klickade direkt och sedan dess har vi skrivit en bok ihop, jobbat oss igenom hela musikalen och byggt upp tre föreställningar tillsammans med Anton och Elin.

I 2012 blev Toby en del av Circus Titan´s Gycklargrupp Pest och Kolera som en släng av Tyfus, och året har varit fantastiskt. Vi har så här långt gjort över 200 föreställningar/shower tillsammans bara under Juni & Juli.

 

Vi satsar på att vara ordentligt bokade 2013 då vi vill på skandinavisk turné.

 

En sak är säker – Apokalypsens fyra gycklare är här för att stanna.