Ale Vikingamarknad 2015

Att åka på vikingamarknader har blivit något av ett spektakulärt nöje för vår del. Om man jämför de med medeltidsmarknader så finns det några punkter som gör att just dessa marknader faktiskt tilltalar oss lite mer. Efter att ha varit ute i svängen så länge som vi har så blir man glatt överraskad över hur hårt dessa marknader är kontrollerade. Fjärran från plastleksaker och tingeltangel som inte hör tiden till kan man strosa runt och se fint hantverk, kopior på fynd och underbara kreationer i tidstypiska tyger och material. Vi säger ju inte att det inte finns på medeltidsdagar, men man behöver inte sålla lika hårt och upplevelsen blir jämnare. Nu finns det ju undantag oavsett vart man åker och vilken tillställning man är på.

För Pest & Kolera är det i alla fall mycket spännande att få åka på fler och fler av nordens vikingamarknader, och för att hedra detta bestämde vi oss för att försöka oss på något annorlunda detta året. Istället för vår bullriga, tokknäppa gycklarshow så gjorde vi en bullrig och tokknäpp saga. En vikingasaga om Tor och hans hammare, adapterad ”apterad? ;)” av oss. Det blev knasigt, knäppt och helkul och jag fick skjuta the amazing fruktslangbellan of Doom mot Anton som höll en träslägga framför ansiktet. Klangen ekar nog fortfarande runt Ales nejder och dalar.

Vi uppträdde också med en eldshow. Givetvis gjorde vi om även denna och skapade en fullständigt galen komedishow med levande musik och brinnande gycklare. Den som tror att brända barn luktar värst har aldrig känt lukten av oss!

/Jakkin