Visingsö Tornerspel 2015

Dagen innan spektaklet sttyr vi våra fullpackade bilar moto Visingsö. Vi ger snabbt upp den matematiska excercisen i att räkna ut hur länge sedan någon av oss var där, då siffrorna börjar bli obehagliga.

Väl över färjan är skogen mörk och klockan är sen (Så sen att vi inte fick med oss några polkagrisar från Gränna (Skandal!)). Vi lokaliserar vårt boende bland en samling campingstugor och begynner en god natt.

Morgonen börjas så med en god frukost i gott sällskap av musikgrupperna Faunus och Själ, på ett vandrarhem som praktiskt nog låg placerat halvvägs mellan stugområdet och marknadsplatsen.

Marknaden är kanske inte den största, men utsikten från den är desto större! På dimfria dagar ser man hela Gränna på andra sidan vattnet.

Under en stor ek hittar vi så vår spelplats. Vi får inga detaljer om vad som hände med förra gycklargruppen, men som motivation att vara lite extra skoj hänger det en bur från en trädgren i vilken det sitter ett skelett ifört gycklarkläder! Och något bra måste vi ha gjort, för när musikanterna såg ut över området var det tomt. Alla besökare hade ställt sig hos oss! Och vilken publik det var! Showerna flöt på och publiken lät inte det ettriga småregnet förstöra humöret.

När det sedan var dags för tornerspelet kändes det lite märkligt att sitta bland åskådarna och iaktta, men samtidigt lite skönt med en matrast.

Kvällen kom, mörkret lade sig och det blev dags för gästabud. Mat åts, dryck dracks och vi rev av några gamla och några nya trick.

Gästabudet avlöstes av att Nordic Nights bjöd in publik till ett eldspel, eller öppen repetition som de kallade det. Mer eller mindre tappra försök på mer eller mindre spektakulära grenar.

Söndagen bjöd goda besökarmängder, trots svajigt väder, och våra shower fortskred med gårdagens höga energi. Visingsö var förträffligt och väldigt fint, jag ser fram emot ett återbesök i en inte allt för avlägsen framtid!

//Anton