Saltvik 2016

Det första jag måste säga om Saltvik innan vi börjar på riktigt är att inget jag kan skriva eller utrycka i ord kan ge den platsen och marknaden rättvisa. Jag älskar Saltvik, bara så ni vet!

Resan dit var lång och innebar även en kortare tur till havs (något jag i min geografiska ignorans glömt) och det var inte förräns efter mörkret hade lagt sig som vi rullade in på parkeringsplatsen i Saltvik. Efter ett hjärtligt mottagande av arrangörer satt vi snabbt upp våra tält och somnade in mumsandes på varsin wurst.

När vi vaknat och fått i oss frukost samt deltagit i ett ett morgonmöte begav vi oss snabbt ut som en trio dementa hundvalpar för att utforska lägret. Efter att yrat runt ett tag, kollat in marknaden, sniffat på människor och inspekterat pitchen var det dags för dagens första show.

Mellan mig, Jakkin och Anton så kan jag inte säga hur många eldshower vi har gjort men utan att ta i det minsta lilla så lär det röra sig om över tusentalet. De tre vi gjorde i Saltvik kommer jag troligtvis ta med mig i graven. Roligare, spontanare och mer improviserade shower har jag svårt att minnas. Kontakten som uppstod mellan oss i Pest & Kolera och publiken de tre kvällarna var magisk. Vi visste att eftersom showerna gick så pass sent så skulle vi ha mer eller mindre samma publik alla tre kvällar och alltså inte kunna köra samma show tre kvällar i rad. Istället fick vi tänka nytt och tänka friskt för att sedan, kvällen efter försöka toppa det vi redan gjort. Som ni alla vet är jag inte mycket för att skryta men jädrans vad bra vi var. För er som missade det så finns det lite bilder i länken här.

För att försöka sammanfatta lite. Det var länge sedan jag känt mig så genuint välkommen och trygg på en ny plats som jag gjorde när jag kom till Saltvik. Arrangörer, hantverkare och alla i byn var alla så glada, trevliga och fick oss att känna oss så välkommna att jag i stort sett längtat tillbaka till Saltvik från den stund vi for där ifrån.

Från mig och de övriga i Pest & Kolera:

Tack för att vi fick komma, väl mött och vi ses igen!

//Toby