Mariefred 2012

Det var med glada miner vi traskade mot Mariefred. Vi skulle äntligen få återse våra vänner i Torneamentum.

Jag och Toby har en fin historia med dem och har jobbat på tornerspel med dem både i Visby och Mariefred fler år i rad. Det var 10 år sedan nu.

Flera av riddarna är kvar, de som var pojkar då har växt upp blivit skickliga riddare. Det var mycket glädje när vi fick återse dem vid vår ankomst i Mariefred. Och jäklar om det inte var ännu roligare än förr att få spela med dem på Rännarbanan. Fem riddarspel inklusive ett eldspel blev det den här gången och vi älskade varje sekund!

Förutom riddarspelet så uppträdde vi även på marknaden som var härligt upplyst av solen under alla tre dagar. Många bejublade shower blir det och det var här vi spelade in vår show som kommer att komma ut i någon form framöver 🙂

Det hände mycket roligt i Mariefred. Förr i tiden var det ganska mycket gruffande med vissa andra gäster nattetid som ville spänna sina muskler mot riddare och gycklare, men denna gången var det bara glädje och festande! Ett av de härligaste inslagen var Gästabudet för alla de som arbetade där, knallar, konstnärer, riddare, väpnare, ja, och så vi såklart.

Att folk fortfarande släpper in oss i möblerade rum, eller tält, är för oss en gåta men vi skötte oss ändå ganska bra enligt våra normer. Vi blev tillfrågade att göra lite dumheter under festen vilket vi gjorde. Bland dem tricken kunde gästerna bland annat se tre klädnypor, för tillfället fastsatta i Jakkins tunga och bröstvårtor, slitas loss och splittras mot vägger med hjälp av vår amazing frukslangbella of Doom. eller, ”Helvetes Jävla Skitpryl!” som Jakkin sedan detta kärleksfullt kallar den.

Så till dess att vi får komma tillbaka till Mariefred, eller Jakkins mer känsliga delar har återhämtat sig, så får vi bara längta tills nästa gång och tacka för en underbar helg i Mariefred!